Haugesund-Sauda er vel gjennomført. Strålende kjøring av alle rytterne som tok turen, og fantastisk oppmøte av publikum i sentrum som holdt ut i timevis for å hylle deltakerne. Det ble strålende!
 
Ikke minst takk til alle frivillige som gjorde at rittet ble vellykket. Alle som stilte som vakter og hjelpere i sentrum, tusen takk! Alle som bakte kaker og stekte lapper, dere sikret et så populært kakebord at det ble spist rent. Tusen takk!
 
Aldri før har det vært et høyere sportslig nivå i Haugesund-Sauda, her vi blant annet hadde storfint besøk fra kontinentalryttere. Det var unikt for Haugesund-Sauda, men også for turritt generelt i Norge. Det viser også snittfarten på vinneren og de som fulgte ham til døren og målstreken i Sauda sentrum. Fronten tilbakela de 107,5 kilometerne med 43,3 kilometer i timen i snittfart, på 2,29,05. Det var drøyt fem minutter raskere enn fjorårets løyperekord.
 
Vinneren ble 19-åringen Joakim Frafjord (Sandnes SK). Han spurtet best, etter at de fem som satt igjen i fronten de siste kilometerne nøytraliserte hverandres forsøk på å gå løs alene. Også Morten Storesund (CKH) på sjetteplass og Henrik Schwalb (Stavanger SK) på sjuendeplass var lenge del av bruddet.
1. Joakim Frafjord (Sandnes SK), 2.29.05
2. Martin Bugge Urianstad (Uno-X Development Team), samme tid
3. Magnus Drivenes (Bygdø IL), s.t.
4. Eirik Lunder (Team Coop), s.t.
5. Christoffer Ellingsen (Sandnes SK) + 5
 
Av Sauda SK-ryttere kjørte Cato Søndenå Karbøl, Øyvind Dybing og Stian Johnsen Nordvik alle inn til delt åttendeplass, i første gruppe etter de sju fremste. De var i mål på tiden 2.34.08, også det raskere enn den tidligere løyperekorden.
 
Også Marlene Charlotte Wülst suste til Sauda på ny løyperekord. 17-åringen som er elev og satser triatlon ved Haugesund Toppidrettsgymnas. Hun kom i mål på tiden 2.48.53, drøyt minuttet raskere enn løyperekorden fra 2016.
1. Marlene Charlotte Wülst (Haugesund TK), 2.48.53
2. Andrea Terjesen (Sandnes SK), + 5’56
3. Hildegunn Solli (Stord SK), samme tid
4. Thea Hovda (Haugesund TK), + 19’28
5. Grethe Lunde (CK Haugaland), + 26’34
 
Fullstendige resultater finner du her:
https://live.eqtiming.com/45775#result:170578-0-1063901-1-1-
Trykk her for å se resultatene hos turritt.com
 
Vi jobber med å skaffe bilder fra rittet. Har du bilder vi kan legge ut, eller vet du om noen som har bilder? Da er det topp om du forteller oss om det, og sender bildene til even@ryfylke.net.
 
Vel blåst, deltakere, publikum og alle frivillige!