Da gjør vi klart til Haugesund-Sauda for 32. gang, etter at Vegvesenet tidligere i dag ga oss beskjed om at de tillater arrangementet.

Dermed er det bare til å sette av lørdag 26. mai for alle syklister som ønsker å ta del i festen. Vi garanterer rammer som er unike i turrittsammenheng. Målstreken er midt i Sauda sentrum, og rittet er del av Saudadagane-arrangementet, slik at det vil være fylt til randen med tilskuere som tar imot og hyller rytterne ved målgang. I fjor var det anslagsvis mellom 1200 og 2000 tilskuere da Mikal Iden og Tone Hatteland Lima triumferte, og vi satser på en like god opplevelse for rytterne i år også.

Påmelding kan du gjøre her, mens du på denne lenken finner viktig informasjon som du må lese om rittet.

For at flest mulig skal få oppleve folkesfesten i målområdet og krysse målstreken foran folkehavet, ønsker vi at alle som vet de bruker mer enn fire timer, melder seg på i pulja som starter klokka 10.00. Dere vil som alle andre få en sluttid og plassering, den eneste forskjellen fra de andre puljene er starttidspunktet.

Bildet er fra fjorårets utgave av rittet, hvor Mikal Iden krysset målstreken først, foran folkehavet i Sauda sentrum.

Rittet er 107 kilometer langt og starter ved Amanda Storsenter i Haugesund.  Derfra følger løypa europaveien til Knapphus, hvor den tar til høyre inn på Fylkesvei 46, og blåser gjennom blant annet Nedre Vats, Sandeid og Vikedal før rytterne kommer til Ropeid. Der blir Fylkesvei 46 til Fylkesvei 520, og løypa slynger seg derfra langs Saudafjorden til målstreken i Sauda.

Ønsker du for eksempel busstransport fra Sauda til Amanda Storsenter på morgenen, må du kontakte Rolf Tore Valskaar og melde deg på busstransporten på mail, til rolf-tore.valskaar@erametgroup.com. Trenger du busstransport etter rittet, fra Sauda til Haugesund, melder du deg på den samtidig som du melder deg på selve rittet.