Førstkommende lørdag, 27. mai, står den 31. utgaven av Haugesund-Sauda for tur. Meteorologene varsler 20 grader, oppholdsvær, «fare for» glimt av sol og svak, svak vind. En drøm for syklister, rett og slett. Vi håper at du tar turen, og garanterer en ramme du ikke møter på andre turritt. Målgang skjer i Sauda sentrum som del av Saudadagane, noe som gjør målgangen til en folkefest.

Har du ikke meldt deg på? Da har du fortsatt muligheten. Trykk HER om du vil melde deg på, mens du finner mer informasjon om rittet, busstransport, garderobemuligheter og annet her. Vi minner om at lys er påbudt.

Rittet er 107 kilometer langt og starter ved Amanda Storsenter i Haugesund. Derfra følger løypa europaveien til Knapphus, hvor den tar til høyre inn på Fylkesvei 46, og blåser gjennom blant annet Nedre Vats, Sandeid og Vikedal før rytterne kommer til Ropeid. Der blir Fylkesvei 46 til Fylkesvei 520, og løypa slynger seg derfra langs Saudafjorden til målstreken i Sauda.

Ønsker du for eksempel busstransport fra Sauda til Amanda Storsenter på morgenen, må du kontakte Anders Amdal og melde deg på busstransporten på mail, til aamda@online.no. Trenger du busstransport etter rittet, fra Sauda til Haugesund, melder du deg på den samtidig som du melder deg på selve rittet.