Monthly Archives: April 2019

Årets utgave av Haugesund-Sauda blir den 33. i rekken.

Det er bare til å sette av lørdag 25. mai for alle syklister som ønsker å ta del i festen. Vi garanterer rammer som er unike i turrittsammenheng. Målstreken er midt i Sauda sentrum, og rittet er del av Saudadagane-arrangementet, slik at det vil være fylt til randen med tilskuere som tar imot og hyller rytterne ved målgang. I fjor var det anslagsvis mellom 1600 og 2200 tilskuere da Kristjan Osaland og Andrea Terjesen triumferte, og vi satser på en like god opplevelse for rytterne i år også.

Påmelding kan du gjøre her, mens du på denne lenken finner viktig informasjon som du må lese om rittet. Som arrangør forutsetter vi at deltakerne har gjort seg kjent med informasjonen som er gitt før de stiller til start.

For at flest mulig skal få oppleve folkesfesten i målområdet og krysse målstreken foran folkehavet, ønsker vi at alle som vet de bruker mer enn fire timer, melder seg på i pulja som starter klokka 10.00. Dere vil som alle andre få en sluttid og plassering, den eneste forskjellen fra de andre puljene er starttidspunktet.

Kristjan Osaland (Sandnes Sykkelklubb) vant Haugesund-Sauda i 2018, etter at han krysset målstreken alene.

Rittet er 107 kilometer langt og starter ved Amanda Storsenter i Haugesund.  Derfra følger løypa europaveien til Knapphus, hvor den tar til høyre inn på Fylkesvei 46, og blåser gjennom blant annet Nedre Vats, Sandeid og Vikedal før rytterne kommer til Ropeid. Der blir Fylkesvei 46 til Fylkesvei 520, og løypa slynger seg derfra langs Saudafjorden til målstreken i Sauda.

Ønsker du for eksempel busstransport fra Sauda til Amanda Storsenter på morgenen, må du kontakte Anders Amdal og melde deg på busstransporten på mail, til aamda@online.no. Trenger du busstransport etter rittet, fra Sauda til Haugesund, melder du deg på den samtidig som du melder deg på selve rittet.

Vi gjentar lavterskeltilbudet fra tidligere år og arrangerer temporitt også denne våren. Dette er en svært uhøytidelig kappestrid hvor man kan teste seg selv og egen pust, samtidig som det vil være god trening for dem som har planer om å sykle årets Haugesund-Sauda.

Her får du først og fremst bryne deg på deg selv, men selvsagt også mot venners tider og andre som møter opp.

Traseen er som tidligere år. Temporittene på Birkeland har start i busslomma like ved Klima & Energiteknikk langs Fylkesvei 520, like etter avkjøring Andersengja om du kommer fra fabrikken. Løypa er til sammen snaut ti kilometer lang, med vendepunkt på Fylkesvei 520, der hvor det er avkjøring Fiveland og Herheimsdalen.

Bakketempoen, som i år arrangeres tirsdag 7. mai, har start like etter at man har tatt av Fylkesvei 520 i retning Maldal. Bakketempoen er snaut fem kilometer lang, med målgang på bakketoppen like før det følger en kort nedoverbakke før du kan svinge av mot Maldal.

Treningsrittene er selvfølgelig gratis å delta på. Alt du trenger gjøre for å være med, er å møte litt før klokka 18 den aktuelle dagen ved start.

Følgende datoer og tider gjelder for vårens temporitt:

23. april klokken 18.00 – Birkelandstempo.
30. april klokka 18.00 – Birkelandstempo.
9. mai klokka 18.00 – Bakketempo opp mot Maldal.
14. mai klokka 18.00 – Birkelandstempo.

Vel møtt! 🙂