Monthly Archives: May 2018

Haugesund-Sauda 2018 er vel gjennomført. Strålende kjøring av alle rytterne som tok turen, og fantastisk oppmøte av publikum i sentrum som holdt ut i timevis for å hylle deltakerne. Det ble strålende!

Ikke minst takk til alle frivillige som gjorde at rittet ble vellykket. Alle som stilte som vakter og hjelpere i sentrum, tusen takk! Alle som bakte kaker og stekte lapper, dere sikret et makalaust kakebord sammen med kransekakene vi fikk fra Europris. Tusen takk!

Det var et høyt, høyt nivå på det sportslige som ble servert i år. Kristjan Osaland (Sandnes Sykleklubb) vant med ny løyperekord, etter at han sammen med fire andre angrep rundt Førretunnelen. Sandnes gjorde storeslem, for like bak Osaland fulgte lagkameratene Fredrik Finnesand og Even Rege på andre- og tredjeplass. Beste saudarytter ble Kristen Søndenå Karbøl på sjetteplass. Sammen med åtte andre kjempet han om fjerdeplassen, bak de tre sandnesrytterne som holdt unna.

Dameklassen ble vunnet av Andrea Terjesen (Bryne CK). Hun var eneste dame i pulje 1, og hun forsvarte seg godt mot de som kom i pulje 2. Izzy Edmundson (Tasta & Omegn SK) fulgte på andreplass, mens Kjersti Kvarme (Bømlo SK) var tredje best.

Fullstendige resultater finner du her: http://live.eqtiming.com/40088

Vi jobber med å skaffe bilder fra rittet. Har du bilder vi kan legge ut, eller vet du om noen som har bilder? Da er det topp om du forteller oss om det, og sender bildene til even@ryfylke.net.

Topp 6 herrer:
1. Kristjan Osaland (Sandnes Sykleklubb), 2.34.43
2. Fredrik Finnesand (Sandnes Sykleklubb), 2.34.50
3. Even Rege (Sandnes Sykleklubb), 2.34.50
4. Joakim Frafjord (Sandnes Sykleklubb), 2.36.32
5. Hans-Arne Kvingedal (Stavanger SK), 2.36.32
6. Kristen Sønden Karbøl (Sauda SK), 2.36.32

Topp 6 damer:
1. Andrea Terjesen (Bryne CK), 3.00.47
2. Izzy Edmundson (Tasta & Omegn SK), 3.03.19
3. Kjersti Kvarme (Bømlo SK), 3.07.48
4. Kjersti Aanderaa (Sandnes Sykleklubb), 3.08.58
5. Elin Rame (Haugesund Triathlonklubb), 3.16.30
6. Elise Orten (Espeland), 3.25.29

Vel blåst, deltakere, publikum og alle frivillige!

For dem det gjelder: De som har bestilt (eller straks bestiller) busstransport ut til start må levere sykkelen ved SI-Glass i Saudasjøen på fredag, mellom klokka 17.00 og 18.00.

I samme tidsrom kan man hente startnummeret sitt, også det ved SI-Glass.

Vi snakkes der!

Heisann, alle!

Som ved tidligere utgaver av Haugesund-Sauda, er vi helt avhengige av hjelp fra dere for å sikre at også årets arrangement blir den folkefesten det har for vane å bli. Det er topp om du liker og deler dette innlegget, slik at vi når flest mulig med vårt rop om hjelp. Det er to ting vi trenger hjelp til:

Vi trenger frivillige som kan stå vakt langs de siste 300 meterne av løypa. Kan du stille som vakt for oss? Vi trenger hver eneste person som bare tenker tanken på å melde seg  Skriv en kommentar til Sauda Sykkelklubb på Facebook, eller send en sms til Even (938 67 308).

Oppgaven som vakt er å holde veien fri for tilskuere og andre når rytterne kommer mot målstreken. Opplegget som vakt består av oppmøte klokka 12.10 ved matteltet på Rådhusplassen i målområdet. Der blir det en kort briefing rundt arbeidsoppgavene og fordeling av vaktposter. Deretter har du fri fram til klokka 13.15, mens du fra klokka 13.15 til cirka klokka 15.30 står vakt på utdelt post.

Kakebordet og matstasjonen rytterne kan nyte etter målgang har også tradisjon for å holde høy, høy klasse, takket være frivillige som baker og hjelper oss på den måten. Har du/dere mulighet til å hjelpe med å bake en kake, eller gi oss vafler, pannekaker eller lapper? Da er det topp om du skriver en kommentar til Sauda Sykkelklubb på Facebook, eller sender en sms til Even (938 67 308).

Sammen skal vi få til dette i år også, det er hvert fall planen 

Da gjør vi klart til Haugesund-Sauda for 32. gang, etter at Vegvesenet tidligere i dag ga oss beskjed om at de tillater arrangementet.

Dermed er det bare til å sette av lørdag 26. mai for alle syklister som ønsker å ta del i festen. Vi garanterer rammer som er unike i turrittsammenheng. Målstreken er midt i Sauda sentrum, og rittet er del av Saudadagane-arrangementet, slik at det vil være fylt til randen med tilskuere som tar imot og hyller rytterne ved målgang. I fjor var det anslagsvis mellom 1200 og 2000 tilskuere da Mikal Iden og Tone Hatteland Lima triumferte, og vi satser på en like god opplevelse for rytterne i år også.

Påmelding kan du gjøre her, mens du på denne lenken finner viktig informasjon som du må lese om rittet.

For at flest mulig skal få oppleve folkesfesten i målområdet og krysse målstreken foran folkehavet, ønsker vi at alle som vet de bruker mer enn fire timer, melder seg på i pulja som starter klokka 10.00. Dere vil som alle andre få en sluttid og plassering, den eneste forskjellen fra de andre puljene er starttidspunktet.

Bildet er fra fjorårets utgave av rittet, hvor Mikal Iden krysset målstreken først, foran folkehavet i Sauda sentrum.

Rittet er 107 kilometer langt og starter ved Amanda Storsenter i Haugesund.  Derfra følger løypa europaveien til Knapphus, hvor den tar til høyre inn på Fylkesvei 46, og blåser gjennom blant annet Nedre Vats, Sandeid og Vikedal før rytterne kommer til Ropeid. Der blir Fylkesvei 46 til Fylkesvei 520, og løypa slynger seg derfra langs Saudafjorden til målstreken i Sauda.

Ønsker du for eksempel busstransport fra Sauda til Amanda Storsenter på morgenen, må du kontakte Rolf Tore Valskaar og melde deg på busstransporten på mail, til rolf-tore.valskaar@erametgroup.com. Trenger du busstransport etter rittet, fra Sauda til Haugesund, melder du deg på den samtidig som du melder deg på selve rittet.