Monthly Archives: May 2017

Da er årets Haugesund-Sauda over, og hvilken suksess det ble. Rytterne strålte om kapp med den stekende sola i målområdet i Sauda sentrum, hvor et feststemt publikum holdt ut i timevis for å hylle rytterne som tok seg de 107 kilometerne fra Haugesund (Amanda) til Sauda.

Tusen, tusen takk til alle frivillige som stilte opp og sørget for at det ble et strålende arrangement. Takk til alle dere som sto vakter, til alle kakebakere, lappestekere og pannekakelagere. Også en ekstra hyllest til det fantastiske publikummet, sammen sikret dere den folkefesten det ble.

Første mann i mål og vinner blant herrene ble Mikal Iden (Haugesund Triathlonklubb), som kom alene til mål på 2.39.49. Fantastisk prestasjon, etter at han stakk fra de andre opp Ropeidlia. Tone Hatteland Lima (Brynce CK/Hitec Products) vant dameklassen på den sterke tiden 2.50.30.

Alle resultater finner du her.

Topp 5 herrer:
1. Mikal Iden (Haugesund Triathlonklubb), 2.39.49
2. Sverre Dyngeland Vik (Ringerike SK), 2.41.35
3. Arne Kalland-Olsen (Bokn SK), 2.41.35
4. Anders Farestveit (Tasta og Omegn SK), 2.41.41
5. Kristen Søndenå Karbøl (Sauda SK), 2.43.11

Topp 5 damer:
1. Tone Hatteland Lima (Bryne CK/Hitec Products), 2.50.30
2. Kjersti Aanderaa (Sandnes SK), 2.55.57
3. Andrea Terjesen (Bryne CK), 2.58.49
4. Kjersti Kvarme (Bømlo SK), 3.02.54
5. Veronica Gjerde (Bryne CK), 3.07.56

En ekstra rose gir vi til Brede Svendsen, som lenge har drømt om å sykle og fullføre Haugesund-Sauda. Det klarte han med glans! Du kan lese mer om hans fantastiske prestasjon hos Avisa Ryfylke:

Verdens beste Brede klarte målet sitt

 

Rittet er over, solen skal etter hvert ned, og vi har som vanlig litt ting som savner eier. Topp om dere som måtte savne følgende ting tar kontakt med Even, på telefonnummer 938 67 308.

En Etto Hurricane sykkelhjelm i lysegrønn og svart farge.
En blå Nike-bag, som også har et W-merke på seg. Oppi bagen ligger blant annet en Suldal Sykkelklubb-jakke.

Til alle som bidro med kake og savner kakefatet, så fulgte de Lars Sigve Søndenå (telefon 970 10 249) hjem. Ta kontakt med Lars Sigve, så kan det hentes og komme i riktige hender igjen.

Tusen takk til alle dere som har meldt dere som frivillige vakter og bidragsytere til matbordet rytterne får nyte av etter målgang! Under følger informasjon om oppmøte og avlevering:
 
For dere som baker til matstatsjonen i sentrum, ser vi helst at dere leverer det på matstasjonen mellom klokka 12.00 og 13.30 (første rytter er ventet i mål cirka klokka 13.35). Om det ikke lar seg gjøre og dere må levere tidligere, så skal det også gå bra, men nevnte tidsrom vil være det beste. Kakefat må merkes godt om en skal minske risikoen for kluss i vendingene når en vil hente fatet.
 
For dem som har meldt seg til vakttjeneste, enten langs løypa/oppløpet eller på matstasjonen, så blir det oppmøte klokka 12.10 ved matstasjonen. Da blir det en kort briefing på hvem som står på hvilke poster og oppgavene. Etter briefingen har dere fri fram til klokka 13.15. Da må alle møte på sin post og være klare, siden rytterne nærmer seg (første rytter ventet i mål cirka klokka 13.35) målstreken i sentrum.
 
Det er topp om alle vakter som har muligheten tar med seg egen refleksvest.

Dette gjelder alle som har bestilt busstransport fra Sauda og ut til start ved Amanda Storsenter. Sykkel som skal med transporten må leveres ved SI-Glass i Saudasjøen på fredag, fra klokka 17.00 til klokka 18.00. Viktig at de av dere som skal levere sykkel dukker opp i nevnte tidsrom, slik at vi unngår misforståelser og krøll.

Etter at sykkelen er levert, kan man også plukke opp startnummeret samme sted.

På lørdag, selveste rittdagen, går bussen klokka 07.30. Påmelding til slik transport må være gjort på e-post til aamda@online.no innen 24. mai. Bussen er gratis for medlemmer av Sauda Sykkelklubb, og koster 250 kroner for andre.

Minner også om at det fortsatt er mulig å melde seg på rittet, i det som blir et strålende sykkelvær med sommertemperaturer og sol. Det gjøres her.

Førstkommende lørdag, 27. mai, står den 31. utgaven av Haugesund-Sauda for tur. Meteorologene varsler 20 grader, oppholdsvær, «fare for» glimt av sol og svak, svak vind. En drøm for syklister, rett og slett. Vi håper at du tar turen, og garanterer en ramme du ikke møter på andre turritt. Målgang skjer i Sauda sentrum som del av Saudadagane, noe som gjør målgangen til en folkefest.

Har du ikke meldt deg på? Da har du fortsatt muligheten. Trykk HER om du vil melde deg på, mens du finner mer informasjon om rittet, busstransport, garderobemuligheter og annet her. Vi minner om at lys er påbudt.

Rittet er 107 kilometer langt og starter ved Amanda Storsenter i Haugesund. Derfra følger løypa europaveien til Knapphus, hvor den tar til høyre inn på Fylkesvei 46, og blåser gjennom blant annet Nedre Vats, Sandeid og Vikedal før rytterne kommer til Ropeid. Der blir Fylkesvei 46 til Fylkesvei 520, og løypa slynger seg derfra langs Saudafjorden til målstreken i Sauda.

Ønsker du for eksempel busstransport fra Sauda til Amanda Storsenter på morgenen, må du kontakte Anders Amdal og melde deg på busstransporten på mail, til aamda@online.no. Trenger du busstransport etter rittet, fra Sauda til Haugesund, melder du deg på den samtidig som du melder deg på selve rittet.