Nyheter

Se her, se her! Sauda Sykkelklubb kommer til å arrangere fellestur til årets Bergen-Voss. Rittet blir arrangert lørdag 1. juni, altså helgen etter årets Haugesund-Sauda.

Sauda Sykkelklubb har arrangert fellestur til Bergen-Voss tidligere også. Vi kommer til å følge omtrent samme oppskrift som da. Turen er for hvem som helst som er medlem i klubben og som måtte være fristet til å prøve Bergen-Voss på to hjul.

Vi legger opp til felles transport fra Sauda til Bergen på fredag. Deretter at overnatting fra fredag til lørdag blir så samlet som mulig i Bergen. Fredag kveld satser vi på felles middag for alle som er på tur.
Lørdag er rittdagen, og det er ulike starttidspunkt avhengig av hvor lang tid man ser for seg å bruke, slik det også er i Haugesund-Sauda. Første start er for «earlyBirds» klokka 05.00 lørdag morgen. Den er for ryttere som tror de bruker mellom åtte og ti timer på turen. Deretter går første ordinære start klokka 07.00, mens siste ordinære pulje starter cirka klokka 08.00. I fjor var det 1824 personer som fullførte rittet, på alt fra drøyt fire timer til snaut elleve timer. Med andre ord er det rom for alle som kan trigges av fellestur og opplegg til rittet.

Etter målgang på Voss på lørdag blir det felles transport hjem til Sauda når alle er i mål og klare for avreise. Sammen håper vi at dette kan bli knakende kjekt for alle som vil være med, både sosialt og med opplevelsene selve rittet og turen gir.

Sauda Sykkelklubb har som utgangspunkt at vi betaler for felles transport og for felles middag på fredag kveld for samtlige som blir med. Derfor trenger vi en tilbakemelding fra dere som vil være med, slik at vi kan ta oss av logistikken på best mulig vis. Påmeldingsavgiften til rittet og overnatting i Bergen betaler deltakerne selv.
Påmeldingsfristen til fellesturen for årets Bergen-Voss er 1. mars klokka 15.00. Gi beskjed på epost til even@ryfylke.net, eller på telefon til 938 67 308.

Bergen-Voss er 162 kilometer langt og blant de største turrittene i landet. Selve løypa kan du lese mer om her, og der kan du også klikke rundt for å få mer informasjon om rittet, rittdagen og opplegget rundt rittet.

Kalenderen har bikket februar, og våren og sykkelsesongen nærmer seg. Hva passer vel da bedre enn å melde seg inn i klubben, eller videreføre medlemskapet?

Trykk her for å melde deg inn i Sauda Sykkelklubb, eller for å videreføre medlemskapet ditt fra 2019.

Vi sender ikke ut faktura med medlemskontingenten, verken til postkasser eller på epost. For alle som ønsker å være medlem i 2019 er det følgende som gjelder, også for tidligere medlemmer. Prisene er de samme som tidligere år:

Enkeltmedlemskap: 200 kroner.
Familiemedlemskap: 250 kroner.

HER finner du informasjon om hvordan du registrerer deg som medlem for 2019. Det gjelder også for tidligere medlemmer. Du fyller ut skjemaet og betaler kontingenten til kontonummer 3305.10.08583. Når både registrering og betaling er mottatt, blir du registrert som medlem.

Lørdag 14. juli kommer Tour of Norway for kids til Sauda sentrum. Sammen med deg skal vi gjøre det til en skikkelig sykkelfest, så her er det bare til å feste på seg hjelmen, komme seg ut på sykkelen og møte opp!

Det er helt gratis å delta, og det er barn og ungdom fra 0 til og med 13 år som kan være med. Alt som kreves er at du melder deg på rittet.

Det kan du gjøre på følgende måter: På selve rittdagen fra klokka 14.00 på Rådhusplassen, eller online på tourkids.no. Du får utdelt startnummer på rådhusplassen fra klokka 14.00 på rittdagen.

Dette blir en festdag for barn og ungdom, og vi gleder oss til å fylle sentrum med liv og latter. Alle deltakere får kule t-skjorter og premier. Vi har også tilfeldig trekning av flotte premier, deriblant en sykkel, etter målgang. Det eneste kriteriet for å vinne er å være til stede under premieseremonien.

Første start går klokka 15.00. Løypa er drøyt 600 meter lang på sperret vei i Sauda sentrum. Start og mål er på Rådhusplassen. Vi deler i følgende klasser:
– Trehjulssykkel og støttehjul.
– 5 og 6 år.
– 7 og 8 år.
– 9 og 10 år.
– 11 til og med 13 år.

Takket være hjelp og samarbeid med Frisk & Rask treningssenter blir det i tillegg til lek og moro for barn og ungdom uhøytidelige konkurranser for voksne og ungdommer på Rådhusplassen.

Tour of Norway for Kids ble en suksess i Sauda i 2017. Vi håper det blir minst like bra i år. Foto: Tour of Norway for Kids.

Tusen takk til Bjørn Lian, Åse Marie Kvingedal, Ellen Amdal og Frank Waal for en rekke bilder de har sendt inn som vi kan publisere fra årets Haugesund-Sauda. Det gjør at vi serverer 114 bilder fra årets arrangement. De følger som bildegalleri under. I tillegg kan du finne dem under “Bilder – referat” fra menyen øverst på hjemmesiden vår. Har du bilder du kan tenke deg å dele med oss? Send dem gjerne på epost til even@ryfylke.net, så publiserer vi gjerne flere.

OBS! 3. juni mangler det sju blinkskudd i dette galleriet. De finner du likevel på denne lenken, hvor samtlige 114 bilder er.

Haugesund-Sauda 2018 er vel gjennomført. Strålende kjøring av alle rytterne som tok turen, og fantastisk oppmøte av publikum i sentrum som holdt ut i timevis for å hylle deltakerne. Det ble strålende!

Ikke minst takk til alle frivillige som gjorde at rittet ble vellykket. Alle som stilte som vakter og hjelpere i sentrum, tusen takk! Alle som bakte kaker og stekte lapper, dere sikret et makalaust kakebord sammen med kransekakene vi fikk fra Europris. Tusen takk!

Det var et høyt, høyt nivå på det sportslige som ble servert i år. Kristjan Osaland (Sandnes Sykleklubb) vant med ny løyperekord, etter at han sammen med fire andre angrep rundt Førretunnelen. Sandnes gjorde storeslem, for like bak Osaland fulgte lagkameratene Fredrik Finnesand og Even Rege på andre- og tredjeplass. Beste saudarytter ble Kristen Søndenå Karbøl på sjetteplass. Sammen med åtte andre kjempet han om fjerdeplassen, bak de tre sandnesrytterne som holdt unna.

Dameklassen ble vunnet av Andrea Terjesen (Bryne CK). Hun var eneste dame i pulje 1, og hun forsvarte seg godt mot de som kom i pulje 2. Izzy Edmundson (Tasta & Omegn SK) fulgte på andreplass, mens Kjersti Kvarme (Bømlo SK) var tredje best.

Fullstendige resultater finner du her: http://live.eqtiming.com/40088

Vi jobber med å skaffe bilder fra rittet. Har du bilder vi kan legge ut, eller vet du om noen som har bilder? Da er det topp om du forteller oss om det, og sender bildene til even@ryfylke.net.

Topp 6 herrer:
1. Kristjan Osaland (Sandnes Sykleklubb), 2.34.43
2. Fredrik Finnesand (Sandnes Sykleklubb), 2.34.50
3. Even Rege (Sandnes Sykleklubb), 2.34.50
4. Joakim Frafjord (Sandnes Sykleklubb), 2.36.32
5. Hans-Arne Kvingedal (Stavanger SK), 2.36.32
6. Kristen Sønden Karbøl (Sauda SK), 2.36.32

Topp 6 damer:
1. Andrea Terjesen (Bryne CK), 3.00.47
2. Izzy Edmundson (Tasta & Omegn SK), 3.03.19
3. Kjersti Kvarme (Bømlo SK), 3.07.48
4. Kjersti Aanderaa (Sandnes Sykleklubb), 3.08.58
5. Elin Rame (Haugesund Triathlonklubb), 3.16.30
6. Elise Orten (Espeland), 3.25.29

Vel blåst, deltakere, publikum og alle frivillige!