Nyheter

Årets utgave av Haugesund-Sauda er avlyst som en følge av koronasituasjonen og de tiltakene og retningslinjene vi skal følge i Norge. Det har vi selvsagt full forståelse for.

Rittet har sin identitet i å være en del av Saudadagane-arrangementet, som også er avlyst på grunn av koronasituasjonen. Det gjorde det naturlig for Sauda SK å avlyse årets utgave av Haugesund-Sauda.

Det ble vurdert å forsøke å flytte arrangementet til høsten, men da uten å være en del av Saudadagane. Slik samfunnssituasjonen er nå med usikkerhet knyttet til hvilke tiltak og retningslinjer som vil gjelde i august, september og senere, kombinert med at Haugesund-Sauda er et arrangement som krever tillatelser og godkjenninger fra flere hold i god tid før selve rittdatoen, gjorde at vi konkluderte med at avlysning av årets ritt er riktig avgjørelse.

I 2021 kommer vi sterkere tilbake. Da satser vi på at Haugesund-Sauda igjen går som planlagt, sammen med Saudadagane. Vi gleder oss allerede til å se publikum og deltakere sørge for god stemning i målområdet i Sauda sentrum.

 

Tusen takk til Bjørn Lian, Ellen Amdal og Frank Waal for en rekke bilder de har sendt inn som vi kan publisere fra årets Haugesund-Sauda. Det gjør at vi serverer 114 bilder fra årets arrangement. De følger som bildegalleri under. I tillegg kan du finne dem under “Bilder – referat” fra menyen øverst på hjemmesiden vår. Har du bilder du kan tenke deg å dele med oss? Send dem gjerne på epost til even@ryfylke.net, så publiserer vi gjerne flere.

Haugesund-Sauda er vel gjennomført. Strålende kjøring av alle rytterne som tok turen, og fantastisk oppmøte av publikum i sentrum som holdt ut i timevis for å hylle deltakerne. Det ble strålende!
 
Ikke minst takk til alle frivillige som gjorde at rittet ble vellykket. Alle som stilte som vakter og hjelpere i sentrum, tusen takk! Alle som bakte kaker og stekte lapper, dere sikret et så populært kakebord at det ble spist rent. Tusen takk!
 
Aldri før har det vært et høyere sportslig nivå i Haugesund-Sauda, her vi blant annet hadde storfint besøk fra kontinentalryttere. Det var unikt for Haugesund-Sauda, men også for turritt generelt i Norge. Det viser også snittfarten på vinneren og de som fulgte ham til døren og målstreken i Sauda sentrum. Fronten tilbakela de 107,5 kilometerne med 43,3 kilometer i timen i snittfart, på 2,29,05. Det var drøyt fem minutter raskere enn fjorårets løyperekord.
 
Vinneren ble 19-åringen Joakim Frafjord (Sandnes SK). Han spurtet best, etter at de fem som satt igjen i fronten de siste kilometerne nøytraliserte hverandres forsøk på å gå løs alene. Også Morten Storesund (CKH) på sjetteplass og Henrik Schwalb (Stavanger SK) på sjuendeplass var lenge del av bruddet.
1. Joakim Frafjord (Sandnes SK), 2.29.05
2. Martin Bugge Urianstad (Uno-X Development Team), samme tid
3. Magnus Drivenes (Bygdø IL), s.t.
4. Eirik Lunder (Team Coop), s.t.
5. Christoffer Ellingsen (Sandnes SK) + 5
 
Av Sauda SK-ryttere kjørte Cato Søndenå Karbøl, Øyvind Dybing og Stian Johnsen Nordvik alle inn til delt åttendeplass, i første gruppe etter de sju fremste. De var i mål på tiden 2.34.08, også det raskere enn den tidligere løyperekorden.
 
Også Marlene Charlotte Wülst suste til Sauda på ny løyperekord. 17-åringen som er elev og satser triatlon ved Haugesund Toppidrettsgymnas. Hun kom i mål på tiden 2.48.53, drøyt minuttet raskere enn løyperekorden fra 2016.
1. Marlene Charlotte Wülst (Haugesund TK), 2.48.53
2. Andrea Terjesen (Sandnes SK), + 5’56
3. Hildegunn Solli (Stord SK), samme tid
4. Thea Hovda (Haugesund TK), + 19’28
5. Grethe Lunde (CK Haugaland), + 26’34
 
Fullstendige resultater finner du her:
https://live.eqtiming.com/45775#result:170578-0-1063901-1-1-
Trykk her for å se resultatene hos turritt.com
 
Vi jobber med å skaffe bilder fra rittet. Har du bilder vi kan legge ut, eller vet du om noen som har bilder? Da er det topp om du forteller oss om det, og sender bildene til even@ryfylke.net.
 
Vel blåst, deltakere, publikum og alle frivillige!

Vi minner om at alle syklister som tenker å ta buss ut om morgenen til start, må melde fra om det. Det gjør man på epost til aamda@online.no. Gjør det så snart som mulig! Det letter jobben vår hva gjelder logistikk, transport og avgjør om vi trenger en eller to busser.

Vi minner også om at alle som ønsker busstransport tilbake må registrere det når de melder seg på i EQ Timing.

De som har bestilt (eller straks bestiller) busstransport ut til start må levere sykkelen ved SI-Glass i Saudasjøen på fredag, mellom klokka 17.00 og 18.00.

I samme tidsrom kan man hente startnummeret sitt, også det ved SI-Glass.

Som ved tidligere utgaver av Haugesund-Sauda, er vi helt avhengige av hjelp fra dere for å sikre at også årets arrangement blir den folkefesten det har for vane å bli. Det er topp om du liker og deler dette innlegget, slik at vi når flest mulig med vårt rop om hjelp. Det er to ting vi trenger hjelp til:

Vi trenger frivillige som kan stå vakt langs de siste 300 meterne av løypa. Kan du stille som vakt for oss? Vi trenger hver eneste person som bare tenker tanken på å melde seg  Skriv en melding til Sauda Sykkelklubb på Facebook, send en mail til even@ryfylke.net, eller send en sms til 938 67 308 om du kan hjelpe til som vakt.

Oppgaven som vakt er å holde veien fri for tilskuere og andre når rytterne kommer mot målstreken. Opplegget som vakt består av oppmøte klokka 12.10 ved matteltet på Rådhusplassen i målområdet. Der blir det en kort briefing rundt arbeidsoppgavene og fordeling av vaktposter. Deretter har du fri fram til klokka 13.10, mens du fra klokka 13.10 til cirka klokka 15.30 står vakt på utdelt post.

Kakebordet og matstasjonen rytterne kan nyte etter målgang har også tradisjon for å holde høy, høy klasse, takket være frivillige som baker og hjelper oss på den måten. Har du/dere mulighet til å hjelpe med å bake en kake, eller gi oss vafler, pannekaker eller lapper? Da er det strålende om du sender en melding på Facebook til Sauda Sykkelklubb, eller sender en sms til 938 67 308.

Sammen skal vi få til dette i år også, det er hvert fall planen.